Hej Louise! Vad görs stärkelsesirap av och skulle det kunna innehålla spår av veteproteiner? Tack för en bra sida!
Svar:
När det gäller Stärkelsesirap. Det gläder oss att Du tycker att sidan är bra. Stärkelsesirap kan göras av t ex majs-, potatis-, vete- etc. och behöver inte deklareras med ursprung
Den europeiska stärkelseindustrin har infört en praxis för rening av hydrolysat av vete. Det innebär att slutprodukten får innehålla högst 20 mg gluten/kg. Resthalterna av gluten innebär därför inte någon risk för personer med celiaki. Det är inte heller troligt att veteallergiker reagerar på dessa produkter om de inte är extremkänsliga.